Medier belyste guidade film- och trädgårdsturer

Det är väldigt trevligt att i olika guidesammanhang möta alla gäster till lands, till sjöss, på buss och stundtals på cykel. En del av dem är journalister och skriver i såväl fysiska tidningar/tidskrifter som på nätet. I somras hade jag glädjen att vid två tillfällen guida Belinda Graham som ägnade sig åt traktens film- och trädgårdshistoria. Läs Belindas underbara porträtt av Norrvikens trädgårdar och sommarens filmkryssningar Torekov – Hovs hallar – Torekov. En heldagsvandring i filmens tecken blev det tillsammans med Angeliqa Mejstedt och Emelie Bröms från Vandringsbloggen.

Inför sommarens filmkryssningar träffade vi journalisten Peter Jakobsson som för BjäreNus räkning skrev om de förestående guidade båtturerna. I samband med Båstad Hiking Festival bevakade han det senaste eventet på Bjärehalvön. Som alltid var Peter Jacobsson på plats när och där det hände och passade på att prata med vandrare, guider, arrangörer med flera.

Sedan är det ju extra spännande att guida utländska besökare, inte minst Natalia och Paweł Kołaczek, som skrev om filmguidning i Hovs hallar på polska. De var väl rustade och hade med sig schackspel och Bergmanlitteratur inför vandringen till den filmhistoriska stranden.

http://tidningenkulturvinden.blogspot.com/2018/08/norrvikens-tradgardar-det-romantiska.html

http://tidningenkulturvinden.blogspot.com/2018/08/ingmar-bergmans-skane-och-filmens-hovs.html

http://www.styl.pl/artykul-sponsorowany/news-hovs-hallar-szwedzki-skarb-natury-i-europejskiej-kultury-fil,nId,256723

http://szwecjoblog.blogspot.com/2018/04/hovs-hallar-czyli-szwecjoblog-vs-ingmar.html

Fantastiskt, inte sant?