Sommarguidningarna härligt minne

Filmkryssningarna är ett samarbete mellan Väderötrafiken och Språkguiden Ingrid Persson Skog. Foto Ingela Harmark Thydell.
Sommaren 2019 blev verkligen intensiv med mängder av guidningar. Ett 30-tal turer var inplanerade under perioden juni – augusti. Nytt för året var de populära kvällsturerna med sälsafari och övandring som Språkguiden Ingrid Persson Skog och Väderötrafiken arrangerade tillsammans. Därtill fortsatte vi med förra sommarens härliga filmkryssningar utmed den vackra och dramatiska Bjärekusten. Byavandringar i Torekov, cykelguidningar under Båstad Bike Week samt en tur för Båstad Campings gäster i cykelvänliga Sydhalland introducerades också under sommaren.
Hovs hallar från sjösidan. Foto Ingela Harmark Thydell.

Härligt firande när Nanny fyllde 100 år

I år firar vi att den charmiga Väderöbåten M/S Nanny fyller 100 år. Söndagen den 4 augusti, mitt under Västerhavsveckan, passade vi på att fira Nanny under en kombinerad sälsafari och övandring. Massor med glada människor, massor med godis och glass. Alla samlades i Sandhamn och fick ta del av Nannys historia. Avslutningsvis hurrade alla för jubilaren!

Hur firar man en 100-årig Väderöbåt? Med glassbåt, förstås!
M/S Nanny byggdes 1919 vid Klippans varv i Göteborg. I år fyller hon 100!

Njut av Belinda Grahams artikel och fina bildspel i nedanstående länk:
https://www.jpsmedia.se/2019/08/04/nanny-100-ar-underbart-fodelsedagsfirande-med-salsafari-och-hallonbatar/