Stort och varierat utbud av guidningar under 2018

Den trolska vresboken på Norrviken. Foto Kati Fahle.

Nu drar guidesäsongen i gång på allvar. I mars blir det ett par guidade vandringar i skogen runt Margretetorps Gästgifvaregård. Dessa handlar om allt från snapphanar till tunnelprojektet.
Under 2018 firar vi det stora jubileumsåret i Båstad: Ludvig Nobel 150 år, Skånegården 100 år och Birgit Nilsson 100 år. Jubileumsåret bjuder på guidningar i Nobels fotspår. Självklart passar vi på att besöka 100-årsjubilerande Skånegården under vandringarna. Tre finns redan i kalendariet: 1 april, 9 juli och 25 augusti.
Språkguiden Ingrid Persson Skog har hållit två föredrag: “Ludvig Nobel – kungen av Båstad” och “Ludvig Nobel turismutvecklare med hjärta för kultur och natur”. Om du missade dessa kan du passa på till hösten. Den 2 oktober arrangeras ytterligare ett föredrag med Ludvig Nobel som tema.
Den 17 maj firar vi att det är 100 år sedan Birgit Nilsson föddes. Detta kommer att uppmärksammas lokalt, nationellt och inte minst internationellt. Om du är nyfiken på hennes koppling till Båstad är du välkommen till guideturen “Birgit Nilsson i Båstad” söndagen den 20 maj.
I juli skulle Ingmar Bergman ha fyllt 100 år. Därför blir det fyra filmkryssningar Torekov – Hovs hallar – Torekov, då du får veta mer både om Ingmar Bergman och andra kända regissörer som valt Bjäre som inspelningsplats. Den 14, 18 och 25 juli samt 1 augusti filmkryssar vi längs den dramatiskt sköna Bjärekusten. Under den sista filmkryssningen blir det guidning både på svenska och engelska.
Traditionsenligt arrangeras en rad trädgårdshistoriska vandringar på Norrviken. Vi följer trädgårdarna månad för månad. Det är guidepremiär den 29 april, dvs dagen före valborgsmässoafton.
En hel rad guideturer och vandringar är också inplanerade. Fler kommer. Bara att hålla ett öga på kalendariet eller kontakta mig på tel 0738 – 50 33 43 eller via mejl.
Hjärtligt välkommen!