Tack allesammans för ett inspirerande 2017!

Ramblers Kärnan 2 juni 2017I dag, på Båstads födelsedag, har jag haft årets sista guidning. Tack alla ni som anlitat mig som guide för företag/organisationer/släkt/vänner/bussresor, gått med på någon tur för allmänheten, köpt böcker och presentkort, anlitat mig som skribent, översättare eller föredragshållare. Tack alla ni som varit mina samarbetspartners under alla olika guideuppdrag. Jag kan verkligen se tillbaka på ett härligt och oerhört omväxlande 2017. Året har innehållit det mesta – företagssafari till Malmö, infopointsutbildningar på Bjäre- och Kullahalvön, kryssningsguidningar i Helsingborg-Helsingör, företagsguidningar för såväl svenska som utländska gäster, skräddarsydda dagsprogram för icke-golfare, gästande bussbolag samt vandringar med fastboende och sommarboende.
Vi har vandrat i regn och faktiskt ibland också solsken. Vi har klättrat i klipporna i Hovs hallar, stått på batterivallen i Torekov, lyssnat på tallsuset i Malenskogens kronor, pratat med Hamlet på Kronborg, stannat till i förundran bland blommande rhododendron på Sofiero och Norrviken eller blickat ut från fyren på Hallands väderö. Vi har också gjort tidsresor i Båstad och Helsingborg, beundrat textilierna på Märta Måås-Fjetterström, sett tillbaka på Birgit Nilssons oförlikneliga karriär eller låtit oss omslutas av tegelarkitekturen i St Petri i Klippan.
Jag har hållit föredrag om allt från potatis till varför tomten säger “ho ho”. Jag har vandrat, cyklat och åkt buss med utländska journalister som kommit hit enkom för att få veta mer om vårt underbara Nordvästskåne. Förstår ni att jag får mycket inspiration i mitt arbete?!
Tack allesammans och hjärtligt välkomna under 2018!

Outdoor Academy 17 okt 2017