Tack för ett fantastiskt 2018!

I går, den 28 december, var det dags för årets sista guidetur – den som jag brukar kalla födelsedagsvandring. Blev så glad när så många – 33 personer – strömmade till och ville följa med på en tidsresa genom Båstads historia. Vilken fin slutpunkt på guideåret 2018!

Under 2018 har jag träffat tusentals människor i de mest skilda sammanhang: guideturer i behaglig lunk genom vackra gatumiljöer i Båstad, bussturer genom det sköna landskapet i nordvästra Skåne, filmkryssningar utmed den dramatiska Bjärekusten, kustnära vandringar på Skåneleden, krävande klättring i Hovs hallar, juldagsguidning i ett stillsamt Halmstad samt exempelvis promenad med Hamletfokus för historieintresserade kryssningspassagerare på utflykt i Helsingör.

Det har varit regnigt, dimmigt, blåsigt men framför allt väldigt varmt. Det har varit omväxlande, roligt och inspirerande. Det har krävts många förberedelser, men det senare ser jag som en av de stora fördelarna med mitt jobb. Ständigt nya uppdrag och ständigt ny kunskap som är förutsättningen för dem.

Året har också innehållit rekordmånga föreläsningar för företag och organisationer. Det blev flera Nobelföredrag under det stora jubileumsåret här på Bjäre. Det blev också ett föredrag om ett sekel i Båstad – Bjäre, önskat av Sommar-Rotary i Torekov. Nytt för 2018 är föredraget “Tösatåg” som handlar om spåren av kända kvinnor med koppling till Skåne.

Tack för ett fantastiskt 2018!

Guideuppdrag på M/S Sund i maj.